Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Ще бъде изработена карта на риска от земетресения в България. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев пред БНР.

Oще по темата

Според него има райони на страната, които трябва да бъдат допълнително изследвани за сеизмична активност.

"Ще бъде оценен сеизмичният риск за различните райони. Аз поне преди пернишкото земетресение не бях чувал, че там е сеизмичен район, но се оказа, че е така. Най-вероятно има такива рискови райони, които не са достатъчно изследвани", каза Валентин Йовев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

зевзек

преди 5 години

Др. зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев , не харчете излишна държавна пара. Поискайте да ви изготви някой от големите застрахователи пълна застраховка на държавно недвижимо имущество и ще видите според премиите къде са опасните райони. Застрахователите не спят имат си подробна карта и съответните коефициенти :))) . С конкурс ли ви избира Б.Б и Цв.Цв. ? На гла.мави ли ни правите , верно ли мислите че всички сме от 80% ?

6

Анонимен

преди 5 години

Викаш ново строителство с турски бетон, украинско железо, много счетоводни икономии, кражби и стиропор ще издържи на 6 по рихтер? А дано!

5

няма нужда

преди 5 години

Като ни разтресе Вранча 78ма май беше, бях много малък и помня че спахме навън и после бабите дежуряха няколко дни по нощите, за да може децата да поспят малко. Тогава падна половината ни къща и после я правиха наново, обаче имаше държава и помогнаха с много пари за материялните щети. При сегашното качество на строителство, дано да не ни сполети нещо подобно Най добре за нас е слаби трусове, по-често, за да се освобождава напрежението в разломите из Балканите

fallback