Проблемът и напрежението в Ботевград са само пример за това, което се заражда. Това е мнението на лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев. По думите му ръководството на районното полицейско управление в Ботевград дължи извинение на служителите си и на всички участници в инцидента, при който служители на реда бяха замеряни, а роми твърдяха, че са бити и по тях е стреляно.

Кънчев също беше категоричен, че е бил сигурен, че ромите ще бъдат използвани за отклоняване на общественото внимание след решението за модернизацията на Българската армия чрез проекти за над 3 милиарда лева.

Още по темата

"Аз бях наясно, че циганите ще бъдат виновни за всичко. Не става дума за сделката. Че циганите ще бъдат използвани за отклоняване на обществения фокус от тази сделка. И това се получи", заяви лидерът на "Евророма" пред Bulgaria ON AIR.

Цветелин Кънчев обясни, че патриотите са тези, които са започнали отклоняването на вниманието от сделката за превъоръжаване.

"Опасявам се, че колкото повече наближава финализирането на тази сделка, толкова повече патриотите ще търсят повод да отклоняват обществения фокус. Покрай моркова и тоягата ще разберем кои други са заинтересовани от тази сделка", заяви Цветелин Кънчев.

По думите му влизането в клишето: "българи и цигани" е голяма грешка.

"Дайте да говорим за всички български граждани, защото богатите цигани и богатите българи си живеят много добре и много добре се разбират. Проблемът е, че в България са мразени бедните хора", категоричен беше политикът.

Цветелин Кънчев каза също, че ромите подкрепят партията му, но заради заплахи, че ще загубят дома си или работата си, гласуват за други и настоя, че, ако всички роми подкрепяха "Евророма", партията със сигурност е щяла да влезе в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase