Снимка: БТА, архив
fallback

Темата "ОЛАФ" е приключила за мен, българското правителство не ме подкрепи. Това каза бившият вицепремиер Ивайло Калфин по повод участието му в конкурса за генерален директор на Европейската служба за борба с измамите.

След 1 година различни конкурси, 9 кръга, стигнах до второ място. Българското правителство чрез посланика си в Брюксел не ме подкрепи, коментира той пред БНТ.

По повод бежанския проблем Калфин заяви, че и в момента границите на Европейския съюз трябва да са затворени и не вижда какво трябва да се промени.

"Може би премиерът има предвид значително увеличаване на бюджета на агенцията Фронтекс, която да се разшири значително и да се пазят по-добре границите. Това ще засегне в по-голяма степен обаче морските граници, предимно срещу трафика в Средиземно море", посочи той във връзка с позицията на България да предложи на предстоящия Европейски съвет да бъдат затворени всички външни граници.

Страната ни настоява всеки, който иска да влезе в ЕС, да минава през контролно-пропусквателните пунктове и да му се вземат отпечатъци.

Калфин призова да се изнесат извън Европа центровете, които приемат бежанци, тъй като в момента се подпомага трафикантската дейност.

Германският вътрешен министър иска бежанците да се връщат в първата страна, която ги е регистрирала, в това число и България, но ние нямаме капацитет за това, нито самите бежанци искат да се връщат тук, каза още Ивайло Калфин.

Калфин коментира и проблемите на хората с увреждания. Според бившия социален министър държавата трябва да подреди справедилива и прозрачна система по отношение на родителите на деца с увреждания, тъй като в момента никой не е доволен от политиката. От промени на парче стигаме дотук, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Исти

преди 5 години

Държавата не е длъжна да подкрепя всички турци и комунисти,които се изживяват като световни политици.

24

да верно е

преди 5 години

що се чудиш,държавата ако може ще те унищожи,това е българия

23

Анонимен

преди 5 години

Тоя да си ходи в Русия и там да става шеф.

fallback