Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Уникален опит за спускане със сноуборд от Шиша Пангма в Хималаите предстои тази есен. Проектът е на един от най-добрите родни сноубордисти Владимир Павлов, който – ако успее да го реализира – ще стане и първият екстремен спортист с подобно постижение в света.

Той има повече от 20 години опит в планинарството. По родните планини, Алпите, Доломитите, Кавказ, Алборз, Памир – неговото поле на действие и нещото, което го описва най-добре са белите върхове и дирята, която оставя с карането си.

През 2016 година спуска със сноуборд най-високия връх на Иран и Близкия Изток (Дамаванд, 5671м), а миналата година подвигът му беше връх Ленин в Памир, висок 7134 метра. И въпреки огромния риск – всичко мина по план!

Въпреки случилото се с Боян Петров на Шиша Пангма, Владимир и за миг не се е разколебал да реализира проекта си, за който търси и спонсори.

Може да го подкрепите чрез платформата helpkarma.com  - https://helpkarma.com/campaign/za-parvoto-bg-snoubord-spuskane-ot-nad-8000m-82

Защо сега Павлов си постави като цел Шиша Пангма, колко точно опасно е начинанието и доколко може да се контролира рискът във високата планина – разговор със сноубордиста във видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Кики

преди 5 години

Ами като е решил да се самоубива оставете го, негов избор.После ще го търсят китайци и непалци.

26

дедо Ташунко

преди 5 години

Няма ли кирка и лопата за този младеж, та да си употреби излишната енергия? Високата планина не е за пикльовци. Пропасти, ледници, цепнатини, те вече очакват Владко. Ветрове над 100км в час и температури под минус 40 градуса . Ех момченце, момченце, мъка ми е за теб предварително.

25

Анонимен

преди 5 години

Нарцисизъм и болно его което се оглежда наоколо ,дали всички гледат и се възхищава ават! Е не се възторгваме! Ние сме българи- на глупостта няма как да кажем, че е издигане на свободния дух .

fallback