Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Споделеното пътуване набира все по-голяма популярност у нас. Само чрез интернет търсачките може да намерите хиляди платформи, чрез които да си осигурите бърз и лесен достъп да определена желана локация.

По този начин от две години пътува и любителят на екстремни преживявания Ивайло Вълчев. Така той се е запознал с хора от различни професии – от режисьор до модел и от прокурор до треньор на спортен отбор.

"Винаги, когато реша да пътувам по този начин, внимателно проучвам профила на шофьора, който предлага пътуването", споделя Иво, който е чувал не малко истории от негови познати, които са били "на косъм" от рискови ситуации. Една от тях била с момиче, станало вероятно свидетел на незаконна сделка с наркотици.

На изнервен и притеснителен шофьор попада Денислав Чолаков, който често пътува споделено от София до Пловдив, тъй като там живеела неговата приятелка.

"Помня, че имах случай, в който собственикът на автомобила караше много бързо. Направихме му забележка и в крайна сметка се поправи", казва още Денис.

Повече за рисковете, които крие споделеното пътуване и защо все повече млади хора го предпочитат - вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 5 години

Не мога да разбера, къде е Киро на кирия от това споделено пътуване. Как ще пусна произволни индивиди да ми се качат в колата?Нали, зарежи, че вместо обичайния разход от 5-6 на 100км, заради още трима пътника по 80 кила средно и с по 15 кила багаж, разхода ми ще хвъркне на 7-8/100, щото и климатика ще се мъчи повече. А че окачването ми ще се строши два пъти по-бързо е съвсем отделен въпрос. И още има. И накрая какво - да спестиш 20 лева, си се набутал поне 30...

30

Анонимен

преди 5 години

На българинът му е трудно да приеме, че когато едно *** стане на 18 и мама и тате имат пари да му купят кола, те не го правят. Също и че влак в 7 сутринта може да е пълен с хора с куфарчета и костюми. Или пък че кмет може да ходи на работа с колело. Въпрос на организация и вече установени норми, в които това дали имаш кола, каква е тя, и къде ходиш с нея не е признак на социално положение.

29

Анонимен

преди 5 години

СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ САМО В ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ

fallback