Снимка: Facebook
fallback

Не съм расист, не мразя роми, не мисля, че са по-долна категория от нас, но и тук монетата има две страни. Всеки трябва да има и права, и задължения. Постът ми във Facebook е насочен към това. Така съпругата на вицепремиера Томислав Дончев Светлана Дончева коментира публикацията си в социалната мрежа, която предизвика бурни реакции.

Поводът са две случки, които са я провокирали. Първата е от Габрово.

"Видях видео от мой приятел в Габрово – на пръв поглед нищо необичайно, докато не пуснах звука и се чу оглушителна циганска музика, явно огласяща целия квартал. Това е кварталът, където Томислав е израснал и се вижда и блока му. Видеото е заснето в 20 ч. вечерта, а музиката идва от апартамент в блок", посочи тя.

Oще по темата

Музикалният тормоз бил денонощен, а полицията има ограничени правомощия.

"На пръв поглед е лесно – подаваш сигнал до полицията, която трябва да осигури обществения ред. Но не е така. Полицията може само да направи забележка, не може да влезе вътре или да отнеме устройството, а тормозът е денонощен", каза Дончева.

Вторият повод е репортаж за бой на столично кръстовище с участие на роми. "Съчетавайки двата повода това провокира моята реакция. Това е предисторията на този според мен изкуствен скандал", каза тя.

Категорична е, че за момента ромската интеграция е илюзия. "Има много цигани, които са успели да се интегрират и да излязат от ужасния социален модел, цигани, които завършват медицина, стават инженери. Те са пример, че не са по-долна класа от нас, но голяма част от тях не са осъзнали задълженията си към това общество и злоупотребяват с това. Смятат, че са в ролята на жертва", посочи тя пред bTV.

Дончева се извини за публикацията си. По думите й го е направила, защото "по инерция сложих циганите под общ знаменател и тези, които са се образовали и са се интегрирали могат и ще се почувстват засегнати."

Томислав реагира както само той може – сдържано и с уважение. За мен е непонятно да се кара. Ние сме равноправни и живеем така от много години, каза още жената до вицепремиера.

"Мисля, че със случката допринесох за имиджа му, не, че той има нужда от това, той има достатъчно позитивен имидж."

Постът е пример да се говори извън матрицата, не политически коректно. Елитът и медиите са подложени на законна цензура, казва се само половината, а проблем се решава като се сложи на масата, категорична беше тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Г-н Дерек Дъглас

преди 5 години

Здравейте Имате ли нужда от спешен заем, за да решите финансовите си нужди? Ние предлагаме кредити в размер от 2,000.00 до 50,000,000.00, ние сме надеждни, мощни, бързи и динамични, без кредитна проверка и предлагаме 100% гарантирани чуждестранни заеми през периода на този трансфер. Ние също издадохме заем във всички валути с 2% лихвени проценти за всички заеми .... Моля, свържете се с нас, ако сте заинтересовани, чрез easyloanfirm2020***gmailЗа разбирането,Г-н Дерек Дъглас

144

Сузанит

преди 5 години

ас сам ром от няколко месеца преди това работих в различни отрасли но реших че тая работа не е за мен и сега сам ром и ше се интегрирам ама да го кажа нещо не дават пари мисля да бегам в чожбина къде има жени млади да ги работях тях и да ми плащат щото тук така са се научили да не работят само да клюкарят какво-що а па то файда от такова работа нема от мен да го знайте да се не чудите

143

Анонимен

преди 5 години

Явно това е на мoда както иска така го разбира простотията и простото е на мoда сезурам мвр ловеч да не спят

fallback