Снимка: flickr
fallback

Министерството на външните работи ще изяснява на място обстоятелствата около смъртта на българче в турския курорт Дидим.

Oще по темата

Инцидентът, довел до смъртта на малката Вивиан, е станал на 8 юни на пързалка в аквапарк. След нея се спуска друго дете, удря я в корема, а след това Вивиан е местена в три болници в два града, за да й бъде оказана помощ. 

По указания на министър Екатерина Захариева незабавно е осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат, съобщиха от МВнР.

Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г.

Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Някой

преди 5 години

Хайде да вземеш да провериш къде беше трансплантиран Наум/Наим. Иначе е глупаво да пръскаш по форумите собствената си неинформираност.

32

Анонимен

преди 5 години

"а след това Вивиан е местена в три болници в два града, за да й бъде оказана помощ."Толкоз за "напредналата турска медицина". Местенето в 3 болници означава липса на ресурси, прехвърляне на топката и накрая смърт. Ще ми е интересно някой турски ибрик да обясни явлението, макар че надали.

31

Отвратен от Бг

преди 5 години

Турската медицина е на светлинни години пред нас,имат толкова лъскави болници,пред които нашите Софиямед,Токуда и Сити Клиник са като евтини бардаци,впрочем те също се държат от турски консорциуми,но явно матраяла ни е зле,щом и турците,дето са ни приятели,отпускат толкова малко средства за тях.Изхода е явно един-да се лекуваме в Турция,не е толкова скъпо,а и докторите им са толкова любезниза разлика от нашите шарлатани и некадърници-доктори

fallback