Снимка: Dnes.bg

Мъж от Димитровград е съдействал за разкриването на две телефонни измами и за задържането на участник в тях, съобщиха от МВР в Хасково.

За постъпката си и бързите и адекватни действия, на 58-годишния Илия Захариев ще бъде връчена грамота за гражданска съвест и доблест от ръководството на дирекцията на МВР.

Захариев бил пред блока си на улица "Простор" в Димитровград вчера към 15 часа. Тогава той видял как 81-годишната му съседка хвърлила през терасата на жилището си чанта. Веднага му дошло наум за методите на алоизмамниците, взел торбата и видял, че вътре има 759 лева.

Незабавно сигнализирал в полицейското управление и посочил на криминалистите подозрително лице, което обикаляло в близост до блока. Задържаният мъж е на 60 години от Меричлери.

В хода на работата станало известно, че час по-рано измамникът е въвел в заблуждение по познатата схема "съдействие на полицията" друга димитровградчанка, която му хвърлила през терасата на дома си на улица "Капитан Петко войвода" 480 лева.

Задържаният е направил пълни самопризнания и е описал механизма на извършване на измамите. Задържан е за 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase