Снимка: pixabay.com
fallback

Между 10 и 15% от двойките имат репродуктивни проблеми. Благодарение на методите за асистирана репродукция много семейства успяха да осъществят мечтата си да имат дете. Последните статистики за броя на двойките, които не могат да имат деца обаче е правен преди едва 5 години.

Преди дни се появи предложение на зам.-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова да се направи нов регистър. Колко в действителност са те и какъв е пътят, който трябва да извървят семействата с подобни проблеми – в предаването "Директно" по Bulgaria On Air коментира Стефка Сарафова, председател на сдружение "Зачатие".

Част от хората обаче които са направили няколко неуспешни опита в България, предпочитат да отидат в чужбина. За тях системата изглежда неработеща. Защо става така и къде е проблемът?

"Пациентът има правото да избира къде да се лекува. Биологията за съжаление не е математика и две плюс две не прави четири. Нещата зависят от много неща и трябва търпение", коментира в студиото Стефка Сарафова.

На какво се дължат репродуктивните проблеми и как можем да ги решим? Кои са най-честите причини за невъзможността за забременяване?

И още: Първи реакции след подадената оставка на социалния министър Бисер Петков. Говори Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

анонимен

преди 5 години

Здравното министерство проявява незаинтересованост. Не се отпускат пари на двойките с проблеми. Затова населението на БГ не се увеличава. Ин-витрото е сред процедурите, които ще ни помогнат да не се топим като нация. Статистиката показва, че у нас има много двойки с репродуктивни проблеми.

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Бъркат се в работата на природата, но тя ще си отмъсти"И антибиотик като пиеш се бъркаш в работата на природата, ама не си решил да мреш защото е по-природосъобразно...

10

Анонимен

преди 5 години

Бъркат се в работата на природата, но тя ще си отмъсти

fallback