fallback

България може би ще е родината на новия Илън Мъск. Звездин Бесарабов е още ученик, но впечатлява с креативността си в информационните технологии. Той разработва уникални софтуерни приложения, които са търсени от световни компании, разказва в репортаж Bulgaria ON AIR.

Тази година Звездин е едно от седемте български деца с престижната награда от българския "Харвард клуб".

Той е на 17 години. Още в първия час по информатика в осми клас открива страстта на живота си - информационните технологии. През август миналата година Звездин започва работа по своята разработка за анализ и прогноза на криптовалути.

С този проект Звездин участва в състезание за наука и инженерство в Америка, но още през 2016 г. той вече е разработил първата си голяма гордост - писалка, която успява да научи по какъв начин нейният потребител пише ръкописно.

Въпреки страстта си към технологиите Звездин е сигурен, но и леко притеснен, че някой ден голяма част от човешкия труд ще бъде заменена от машините.

Целта на Звездин е да успее да се развива в своята материя и да допринесе за подобряването на живота на хората чрез науката.

Вижте повече за таланта на Звездин в репортажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 5 години

Така понеже смятам да си доизкарам договора към виваком и повече не мисля да се занимавам с тях защи ли откакто сложиха и тая не искам нито да знам нито да чувам пази боже във виваком да ни командва некъдърник повече договор не подписвам

84

Анонимен

преди 5 години

До Анониме 88Нищо лошо няма в паричките :)

83

Анонимен

преди 5 години

Понеже тая вечер чух едно гадно хилене от един дето не го очаквах та тоя си мисли че като е с пари еи с връзки само искам да попитам доде бе моя баща да учи сина ти пя друга песен другия като бе при друг дали е така добър като моя не знам но каде ли счупи колата от кадърност и ти кои лие виновен

fallback