Снимка: Bulgaria ON AIR

На този етап има изключителен пробив по отношение на промяната за международните шофьори, благодарение на общите усилия на всички – на правителството, браншът се беше обединил. Това обяви в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria On Air Венцислав Трендафилов, юридически консултант на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт.

"В самото гласуване най-големият пробив беше, че извадихме международните шофьори от директивата за командировани работници и никога няма да се наложи, ако текста остане такъв, какъвто е в момента, те да бъдат командировани спрямо националното законодателство, което би оскъпило бизнеса толкова много, че на практика би го обрекло на фалит", уточни евродепутатът ни Андрей Новаков.

Той обясни, че в началото с готвените промени е имало идея за тотална забрана за спането в кабините. "Никога и под никаква форма. Сега се преборихме това да е разрешено – тогава, когато камионът е паркиран на безопасно място, има камера за охрана, тоалетна, течаща вода и магазин, които продава сандвичи. Което отговаря на описанието на много на брой бензиностанции", подчерта още Новаков.

Какво казаха още по казуса Венцислав Трендафилов и Андрей Новаков вижте в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria On Air в събота от17:30 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase