Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

30 години изминаха от полета на втория български космонавт Александър Александров. Той излита заедно с двама съветски космонавти. 

За подготовката, рисковете, лишенията и уникалните експерименти, за пътя от читалището в родния Омуртаг до това да станеш втория български космонавт – вижте историята във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Бай Йордан

преди 5 години

Да нашите двама космонавти са от малкото неща които са повод за национална гордост. За *** те пишешти глупости по форумите ще добавя и че произвеждахме и космическа апаратура за корабите Съюз.

5

Хитър Петър

преди 5 години

Не мога да разбера, но някои хора си нямат работа, нито представа за събитията от онова време. Пишат Абсолютни глупости !!! България ШЕСТА в света изпрати в орбита свои представители, и те бяха истински мъже, Българин! Тук някои мекотели се опитват да се подиграват и пишат пълни глупости. Имали сме двама космонавти, все с кораба Союз летели. Това е ! Нека помним тези велики мъже и се гордеем с тях ! ......А за ***, пишещи глупости - Позор , заради такива като вас България сега е такава.

4

Нищо не е случайно

преди 5 години

Помните ли чий племенник беше този?

fallback