Снимка: Личен архив

Фондация "Една от 8" стартира кампания под надслов - "Обичам те...!", в която мъже на жени, с диагноза рак на гърдата, споделят своите чувства и емоции.

За последните шест години, в които се боря с рака на гърдата, аз Нана Гладуиш, си давам сметка, че хиляди хора ме спряха и попитаха - "Как си?", но колко са тези, които спряха и попитаха съпруга ми: "Как си?".

"Време е жените с рак на гърдата да се обърнем към цялото общество с молба: "Ако искате да помогнете на нас, подкрепете и нашите мъже". Това са хората, които са до нас, когато чуваме - "имате рак".

Това са хората, които са до нас, когато се събудим от операция. Това са хората, които всеки ден ни казват - "Добро утро!". Но най-важното, това са хората, които ни казват: "Обичам те!".

Още по темата

Много от нещата, които мъжете до жени с рак на гърдата правят, остават невидими за околните. Много често обществото ни приема тяхната грижа за нас, като тяхно задължение и забравя, че всяко тяхно действие е продиктувано от обичта им към нас.

Обръщаме се към всички мъже на България, които са до жени с рак на гърдата, кажете на вашите жени: "Обичам те!", напишете им какво чувствате към тях, покажете ни лицата си. Вие сте силни, но и чувствителни. Време е обществото ни да ви види, за да осъзнае, че трябва да мисли и за вас.

Направете си снимка с послание към жена с онкологично заболяване и я публикувайте във Фейсбук с хаштаг и/или Instagram #Obicham1ot8. Кампанията "Обичам те...!" е на 8 юни, петък, от 17 ч. на софийския булевард "Витоша".

Организаторите подканят за удобни дрехи, ако искаме да се включим във "Възпрепятстваното бягане", а за всичко друго - да разчитаме на тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase