Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Темата за хората с увреждания отново бе на дневен ред в парламента вчера. Управляващи и опозиция се скараха за законодателството, а в края на юни социалният министър Бисер Петков трябва да представи концепция за закон за социалните услуги.
Oще по темата

 
На дебатите в парламента присъстваха и няколко родители на деца с увреждания. В сутрешния блок на Bulgaria ON AIR две от майките споделиха, че отново са имали проблем с влизането в Народното събрание. Те отново са били спрени от охраната в сградата. Причината - тениските, които носят с надпис "Системата ни убива".

"След Шестия национален протест слушаме само обещания - без действия. Ние сме обречени", каза Юлия Старчева и допълни, че им е обещана среща с Корнелия Нинова и Цветан Цветанов.

"Надяваме се наистина да ни приемат и да чуят нашите искания. Имам чувството, че или не ги четат, или не пишем правилно", отбеляза Юлия, която е майка на три деца - на 30, 27 и 20 години. 20-годишният Георги е детето с увреждане в семейството.

"Нито едно от нашите искания не беше застъпено в този проектозакон, който евентуално ще се разглежда. Действията ги няма или са много бавни, прави се едно нищо. Тук е въпрос на живот и смърт, децата умират", подчерта Ралица Енева, която е майка на три момчета. Най-малкият ѝ син, който е на 7 години, е с мускулна атрофия.

Юлия и Ралица бяха категорични, че не се страхуват от нищо и ги интересува единствено да се променят политиките по отношение на децата с увреждания в България.

Целите семейства сме поставени в дискриминация, геноцид. Държавата спи, настояха те.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Lina

преди 5 години

Вчера по телевизията гледах изказвания на Б.б и Валерко шумния и инстинктивно си пожелах някой дя ги събуди,да им удари един бой,или поне зя ден дя се грижат за човек със специални потребности. Такава н.аглост не съм виждала. Общо взето мнението и на двата "мозъка" e "ама какви са тия майки и за кФо се борят "? Срам!!!!

28

tscccc

преди 5 години

А, и защо пропускаш че това са пари внесени от нас именно да се помогне на този малък % деца и вместо да се дават те се изяждат за заплати и издръжка на социалната Система която е там просто да им отказва помощ и нищо друго не правят. Че с такова мислене сте по-живи трупове от тези деца бе, тези няколко деца му били проблем, а? Ми виж себе си първо, здрав си сега така ли, ама си като отровна гъба с това мислене като не виждаш кой изяжда парите в социалното, облъчват ви по медиите и вие кудкудякате защото нямате мозък да мислите и сте по-живи трупове от тези деца, по-вредни сте от тях като не в

27

tscccc

преди 5 години

Алоо ти си "против с държавни пари да се отглеждат живи трупове" така ли? Ми защо изпускаш, че такива са и възрастните, инвалидите от катастрофи, болести и др в по-късен етап, алкохолици, наркомани, затворници, убийци, крадци. А какво ще кажеш за здрави безработни които хрантутим, какво като са здрави, каква файда от тях, харчиш същото като за болните деца, които са малко, а за хиляди връзкари на блага служба създадена специално за тях само да получават големи заплати и нищо да не правят. А, и защо пропускаш че това са пари внесени от нас именно да се помогне на този малък % деца и вместо да с

fallback