Снимка: архив Bulphoto
fallback

Върху произведение на Никола Вапцаров ще се потят зрелостниците тази година.

12-класниците ще пишат тема по стихотворението "Вяра" на Никола Вапцаров.

Стихотворението е част от стихосбирката "Моторни песни" и е сред последните изучавани произведения в програмата за 12 клас, посочва "Монитор".

Зрелостниците обаче ще научат темата едва в 12 часа.

Отговорите на тестовата част ще бъдат качени в сайта на МОН в 16 часа, а резултатите се очакват до 13 юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 5 години

20 Честно казано, правото е хуманитарна наука, но не ти трябва грам от литературата, квото се учи в училище. Поне така казва братовчед ми който е от типа "мазни и бигати адвокати", които всички мразим, но искаме да имаме за приятлеи.

24

Анонимен

преди 5 години

До наялистНе, не мисля. Паднало се е произведение, което някой, някъде е казал, че трябва да се разглежда така и така. Просото прочети всички анализи 3-4 пъти и съвсем машинално, мога да ти напиша есе за 5.95, за час и половина освен ако нямам spell check. Тогава ще трябва, да коригирам грешки на ръка, защото някой дебелак живее в 75-а и се обижда от грешен пълен и кратък член.

23

Анонимен

преди 5 години

"Но за тях ще е невероятно приключение тази поезия.Това е друго измерение. Изпитът ще е проблем за дребните души"Точно ТАЗИ поезия, не си я включвам в приключенските преживявания. Изпитът е проблем, на тези, който не мога да помнят наизуст 50 теми. Аз ги запомних, минах си матурите, минах си изпитите и го изтрих безвъзвратно от паметта си. Хак да им е, на МОН. Днес също пета поезия, но такава моята аз харесвам.

fallback