Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Партия "Воля" няма да подкрепи законопроектите на Валери Симеонов за връщането на пушенето в заведенията, нито за ограничение на рекламата на хазарт и продажбата на лотарийни билети само в определени места. На среща днес лидерите обсъдиха принципните си позиции по двете теми.

"Това наподобява един тежък лобистки закон, който цели да премахне светлия бизнес в бранша. Така на негово място спокойно ще може да се настани сивият сектор. Валери Симеонов изглежда е искрен в намеренията си, но, разглеждайки всички гледни точки, установихме, че има доста лъжи, които се тиражират по повод на лотарийния бизнес", посочи в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на "Воля" Веселин Марешки.

Той уточни, че партията му е съгласна с някои от идеите на вицепремиера Симеонов - например, с предложението за промени в Закона за местните данъци и такси с въвеждането на данък върху т.нар. "апарт хотели".

Според НФСБ те предоставят туристическа услуга за настаняване на лица в курортите без да заплащат каквито и да е данъци, за разлика от останалите места за настаняване, които са регистрирани по Закона за туризма като хотели, семейни хотели, къщи за гости.

"Също така, напълно подкрепяме борбата с презастрояването на българските курорти, както и тази с шума. Редно е тези, които искат да си почиват, да могат да го сторят", коментира Марешки пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Воля" допълни още, че има идея парите, които идват от реклама, дарения и спонсорство на вредни за българския народ дейности, като хазарт, отровни храни, алкохол, цигари и др., да отиват във фонд за подпомагане на талантливи младежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Руцифер

преди 5 години

Този господин марешки е най-обикновена руска ***. Оказа се голям ***. Но, за шастие, от него, нищо не зависи.

9

Анонимен

преди 5 години

Свикването на поредното Велико Народно Събрание е на дневен ред . Трябва да се коригира предишното , което ни тласна по това Нанадолнище .

8

Анонимен

преди 5 години

Хората няма да излезнат с камъни, просто ще си обърнат *** за ново е...е. Отдавна избягаха лидери, професионалисти и кадърни. Тук останаха само ***, богаташите и балъците които само се оплакват, но нищо не правят. До 20 г. няма да има България..

fallback