Снимка: Dnes.bg
fallback

Лястовица, на която едно от крилата е в цветовете на българското знаме, краси новата пощенска марка, посветена на Българското председателство.

Марката бе валидирана днес в Гранитната зала на Министерския съвет от ресорния министър Лиляна Павлова и транспортния министър Ивайло Московски.

Павлова заяви, че лястовицата винаги се завръща у дома и си пожела именно това да бъде посланието на Българското председателство – всички млади българи, които заминаха да учат в чужбина, да се завърнат, да живеят и да работят в страната ни.

Марката ще бъде част от официалните подаръци за лидерите от ЕС, които пристигат днес за срещата в София. Павлова обясни, че с валидирането на пощенската марка се отдава почит към известния български художник Камен Попов, създал плаката при приемането на България в ЕС.

В негова памет тази идея е доразвита в пощенска марка от художника и негов близък приятел Парашкев Фереджанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

логиката

преди 5 години

Герп и ко. (да се чете и другите комунисти) правят всичко възможно всичко живо да се изнася от от този мафиотски тоталитаризъм. Вместо да борят корупцията и липсата на правосъдие, герберюгите ще връщат хората с пощенски марки. Да им имам и логиката.

11

Анонимен

преди 5 години

Каква е символиката тук?- Продължавайте да се надявате на бялата лястовичка- Една птичка пролет не прави.

10

Анонимен

преди 5 години

Да пуснат марка с влак, че то не останаха. Поне на марка да ги има

fallback