Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Статистиката показва, че през последните години браковете в България стават все повече. Въпреки това обаче все повече млади двойки решават да живеят на семейни начала, без да полагат подпис. Според данните 60% от децата се раждат в семейства без брак.

В навечерието на Международния ден на семейството - отживелица ли е подписът или постепенно се зараждат брачните ценности – коментар в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR на Михаела Джоргова от Асоциацията "Общество и ценности".

"Този процент на родените извънбрачни деца действително е висок. Това от една страна е дълбоко смущаващо, но се забелязва, че някои двойки все пак решават да сключат брак, след като детето дойде", сподели Михаела Джоргова.

Какво означава бракът и какво променя подписът във взаимоотношенията? Промениха ли се семейните ценности и начинът, по който се възпитават децата днес?

"Ако търсим надеждно и дългосрочно взаимоотношение, бракът е по-доброто решение", коментира председателят на Асоциацията "Общество и ценности".

И още: Отдавна няма четири сезона и на всеки от нас е ясно, че всяка година времето става все по-топло. Всичко това ни дава повод да се замислим – до какво ще доведе глобалното затопляне? 15 май е обявен за Световен ден на климата – какво става на Земята?

Часове преди да отлети за Аржентина, Христо Пимпирев застава пред камерата на "Директно".

"Времето се промени драстично и вече няма преход към различните сезони. Нямаше пролет, нямаше и зима. Направо минахме на лято. Това е важен проблем за човечеството. Именно затова правим този щурм в научните изследвания в Антарктида. Там най-ясно са очертани климатичните промени, които настъпиха", коментира Пимпирев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

един

преди 1 година

джоргова ,вместо да повтаря думи ,казани от необвързани хора /щастливи ,удовлетворени и ангажирани / да си състави собствен речник ,и да не краде чужди изрази ,по евангелски .че там кражбите са ненаказани и не само на думи .евангелско лицемерие

23

някой

преди 1 година

няма нужда от захаросани приказки и лицемерни усмивки

22

някой

преди 1 година

статистката показва че на всеки 2 брака се пада 1 развод ,тази жена да спре да използва чужди изрази и да ползва свои клишета ,които не са непременно верни - шастливи ,удовлетворени и тн ,виждали сме много нещастни бракове в техните среди ,вкл с изневери ,които не се разделят заради пари и имоти ,всичко е пари стига с това лицемерие

fallback