Снимка: Facebook

"През тази изминала седмица останах без думи. И все още не знам какво да кажа. Още от малка все чувах странни за мен думи като "Аконкагуа" или "Боуд Пик", и не бях особено сигурна това какво значи. По-късно ми стана напълно ясно, че това са планини и върхове. От години това за мен беше станало автоматично – той отиваше всяко лято и се връщаше". Това написа дъщерята на алпинистът Боян Петров - Тея във Facebook.

Още по темата

"Знаейки колко е упорит и колко силна воля има, не бях много обмисляла факта, че изведнъж ще има сериозен проблем там горе. Искам тук да благодаря безкрайно на всички за подкрепата и вдъхването на надежда, както и на хората, които участваха в издирването на баща ми. Той e там, където винаги е искал да бъде – в планината", написа още тя.

Боян Петров е в неизвестност от 3 май. В лагер 2 бе намерена палатката на Боян, която обаче се оказа празна. Нямаше и следа той да се е връщал в него. При облитането на местността са били направени над 100 снимки. След това са разчетени в Катманду. Издирването засега продължава.

Жена му - Радослава Ненова написа по-рано в профила си във фейсбук, че от лагер 3 нагоре Боян няма да бъде намерен жив, затова отказва спасителния екип да се качва до върха Шиша Пангма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase