Снимка: Facebook
fallback

Двама китайски алпинисти и двама шерпи са претърсили района около Лагер 3 под връх Шиша Пангма, където са открили инсулина на българина, съобщи БНТ.

Новината потвърди за bTV Деян Петков от екипа на Боян Петров в България.

Oще по темата
Хеликоптерите, базирани в непалската столица Катманду, не са излетели, тъй като не е имало нужда.

Тази сутрин жената на Боян Петров Радослава Ненова съобщи, че вчера е взела решение днес върхът да не се изкачва, тъй като, според нея, от Лагер 3 нагоре Петров няма да бъде открит жив.

Ненова заявява, че оцеляването на всички участници в спасителната акция е много важно и тя не вижда смисъл да бъдат застрашени и други животи.

Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български алпинист Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите, все пак ще се качи до най-високата точка. Това е последната официална информация от спасителната операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 5 години

Чисто самоубийство.

59

Минувач - Филантроп

преди 5 години

До даТози човек е искал да покаже на Света, че е велик, с огромна воля и диви амбиции - е, доказал се е вече, с разликата, че се е пристрастил към адреналина, а Умните хора казват, че е важно кога да спреш, т.е.: самоконтрол!!!Опиянението на луда глава е трудно за охарактеризиране, но това най-добре го знае семейството му, вероятно затова не искат да рискуват живота на спасителите му?!

58

АБСОЛЮТНО БЕЗОТГОВОР

преди 5 години

До Поручик РжевскиПОДКРЕПЯМ! Мисля по същия начин. АБСОЛЮТНО БЕЗОТГОВОРНО ДЕЯНИЕ!

fallback