Снимка: Facebook
fallback

Боян Петров не е открит и във втория височинен лагер под връх Шиша Пангма. Остава надеждата той да се намира в някоя ниша и да не е видян от хеликоптерите. Това казаха пред БНР от екипа на българина.

Шерпите продължават към Лагер 3, но въздушните спасители не са видели палатка там.

По време на спасителната операция хеликоптерите забелязаха две окопани палатки на Лагер 2 и имаше надежда Боян да бъде открит там. Времето позволи на шерпите да се придвижат бързо до там, но българинът не бе намерен.

Деян Петков, част от Ситуационния център в София, отрече информацията за палатка в Лагер 3, която се бе появила по-рано, съобщи bTV.

Хеликоптерите са успели добре да огледат пространството. Информацията за специфични обекти в Лагер 3 също не се потвърждава, допълни той.

Акцията ще продължи докато не бъде обходен целия предполагаем маршрут на алпиниста ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Н

преди 5 години

Коментари само от Слави? Така ще сме доволни всички

110

Анонимен

преди 5 години

Тази история вече много смърди, некадърните журналисти два пъти не успяха да дадат една и съща информация. Не е нардоът виновен, че вече нищо не се разбира, а иначе се искат пари. То как да стане??? Да бяхте писали по-често за другите дейности на активиста Б. Петров, защитник на природата, хората до сега да се бяха наистина влюбили в него. Нямаше да има такова мрънкане. Народът не е чувал за него, вместо това всеки ден слуша за кой и къде пак е съдрал на НиЛо прашките.

109

Анонимен

преди 5 години

da

fallback