Снимка: Reuters
fallback

Операцията по издирването на Боян Петров продължава. Два спасителни хеликоптера са излетели два пъти днес. В тях летят по двама пилоти, двама спасители и техник.

Екипите са забелязали подозрителен обект, но не са успели да проведат операция с въжета заради лошото време. Това съобщи за Дарик Йодеш Санкота от "Симрик Еър”. Той съобщи, че шерпите, които се придвижват по земя, се очаква да достигнат до лагер 2 и до палатката на Боян Петров скоро.

Oще по темата

След това ще изпратят допълнителна информация.

В района под лагер 3 са забелязани няколко подозрителни обекта и палакта, съобщиха пък от спасителния екип пред bTV.

Междувременно стана ясно, че въздушният спасителен екип се връща в Катманду, за да заседава и да вземе решение как да продължи акцията. Той остава в готовност да се върне в района на Шиша Пангма веднага, щом се наложи.

Спасителите обясниха, че времето днес е малко по-благоприятно от вчера, въпреки, че и днес има вятър.

Вчера китайският посланик у нас обяви, че близо 100 души - спасители, медици и логистични екипи са ангажирани в издирването на алпиниста.

Разрешителното за полет на непалските вертолети е до утре 13 май. Българското посолство в Китай е поискало удължаване. За първи път Китай допуска на територията си непалски хеликоптери.

Близки и приятели на Боян разпространиха информацията, че спасителната операция се нуждае спешно от дарения. Те съобщиха, че ще са нужни над 150 000 долара за транспортирането на Боян в случай, че бъде намерен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

tatul

преди 5 години

Стотици хиляди долара похарчени заради един безразсъден ***, тръгнал сам да катери върха. А колко бедни деца могат да бъдат нахранени и облечени с тях. Искрено искам да се спаси човека. Но планината не прощава, взема своя дан от безразсъдните. Определено тоя свят се сбърка вече. Деца умират от нелечими болести, а ние се забавляваме като се показваме колко сме мъже...

79

АНОНИМЕН

преди 5 години

150 000 ако бъде намерен...? Жив или загинал ???

78

Разбуденият

преди 5 години

Ей,от времето на Христо Проданов не е било толкова шумно! Живоооот!

fallback