Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Агресия, насилие, родителско неглижиране, липса на държава - това са коментарите за снимката с двете деца от финала за Купата на България между "Левски" и "Славия". Зад тези думи застанаха психологът Младен Владимиров и спортният журналист Крум Савов в студиото на "България сутрин".

Снимката се появи вчера в социалните мрежи и взриви обществото. На нея се виждат свастики върху голи детски тела и популярен сред феновете рефрен - "Всички полицаи са гадняри". Едното дете дори е вдигнало ръката си в нацистки поздрав.

Oще по темата

"Първо ми хрумна, че държавата липсва в материалния свят и съществува в дигиталния свят. Това са хора, които не са годни да бъдат родители. Проблемът е защо полицията не е стояла долу на пистата. Тези деца са жертва на домашно насилие - неглижиране", обясни Младен Владимиров.

Той подчерта, че държавата трябва да покаже мускулите си превантивно. По думите му от снимката може да предположим, че има базисен фундамент за развитие на агресия. Тълпата дава форма и норма на агресия, отбеляза той.

"Само преди две седмици полицайка едва не ослепя от хвърлена бомба от същата тази агитка. Средата е арогантна, агресивна, невъзпитана и проста. Всички агитки произвеждат някакви такива субекти", настоя спортният журналист Крум Савов пред Bulgaria ON AIR.

Той допусна, че двете деца от снимката най-вероятно са умален модел на бащите си и попита дали някой ще реагира, ако нещо не е показано по телевизията. Савов припомни, че също е потърпевш от агитката на "Левски" и си е тръгнал със счупен череп след един от мачовете на "сините".

"Коментирам зад стъклото на сектор В на Герена, "Левски вкарва гол" - вместо радост и любов двама-трима бащи се обръщат към мен и ми показват пръсти, псуват...", сподели Савов, според когото властта си отглежда шпицкоманди, за да бъдат използвани когато потрябват.

"В България институциите ги няма, те вървят обикновено след социалните мрежи", каза Савов.

"Стига сме чакали гнева във Facebook, за да се материализира намесата на държавата, за да спомним, че имаме закони", допълни психологът Младен Владимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

101

88

преди 5 години

ези пишлемета нямат представа какво означава нито свастиката, нито националсоциализмът. Аз не знам дали това ще докара нов Фюрер, но *** от мирната религия със сигурност! Ако Хитлер беше тръгнал директно на изток сега светът щеше да е друг...Грешка! Огромна грешка!

100

дон кихот

преди 5 години

а нещо за петолъчките веещи се в отсрещния сектор?

99

Стамат

преди 5 години

Айде пак да чуем приказката за лошия ичко с мустачките и бедните, нещастни "жертви" на т.нар "холокост"...Давайте, разказвайте, че почти я бяхме забравили.

fallback