Българският алпинист Боян Петров е започнал да катери върха сам, след като много от неговите колеги алпинисти са се върнали заради лошото време, съобщава "Фокус", като се позовава на информация от Facebook страницата на екипа на Калифа, организатор на Хималайска експедиция 2018.

Още по темата
"Нямаме новини след последната информация, Боян започна да се катери към връх Шишапангма на 29 април и оттогава не се е връщал в базата. Вчера той официално е бил обявен за изчезнал.

Българският алпинист е започнал да катери върха сам, след като много от неговите съ-алпинисти се върнаха заради лошото време. Унгарският алпинист Давид Клайн, който също е на Шишапагма, следи събитията. Ако получим новини от него за българския алпинист, ще ви информираме на нашата страница! Дотогава продължаваме да се надяваме, че Боян Петров ще се завърне", става ясно от информацията на екипа.

По-рано днес се появи информация, че Боян Петров е разговарял със свой колега по сателитния телефон вчера сутринта, но жената на родния алпинист Радослава Ненова отрече категорично тази информация, като уточни, че телефонът на Боян не се намира в него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase