Снимка: Bulfoto, архив
fallback

Жилищният пазар в момента е такъв - предлагане почти няма, а цените растат ли растат... Все по-далечна мечта ли става новият дом – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air на Невена Стоянова, съдружник в агенция за недвижими имоти, Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net и певицата Нора Караиванова.

Покупката или наемането на ново жилище е съпътствано с много стрес и... пари.

"Хората мислят, че има балон, защото цените са доста високи, но това не е така. Те отговарят на изградената инфраструктура, качеството на строителството. Цените наистина са съобразени с това, което могат да си позволят купувачите" -сподели в предаването Снежана Стойчева.

"Ние сме в Европа. Заплатите се повишават, логично е и цените на имоти да растат" - коментира Невена Стоянова повишаването на цените на жилищата.

Интересът към имотите, който е особено висок в големите градове, се дължи на вътрешните миграционни процеси. Удовлетворено ли е търсенето на имоти и отговаря ли предлагането на очакванията на потребителите е също въпрос, който експертите коментират.

Оказва се, че основен проблем с агенциите е липсата на доверие от страна на потребителите. Факт е, че имотните измами зачестиха, все пак възможно ли е вярата в брокерите да се възстанови, е също обсъждана тема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Момчил

преди 4 години

До АнонименИ какво ще работиш в Габрово и на какви пари? :)

110

Анонимен

преди 5 години

Не вярвам на такива констатации . Почти всички си имат наследствени жилища....

109

Анонимен

преди 5 години

Колегите си накупиха къщи по чужбина, защото: 1. Лихвата по кредита освен ниска, е и фиксирана за целия период; 2. Вноската по кредита е колкото месечния наем, плащан досега; 3. Не мислят да се връщат в България дори и след пенсиониране. В резултат апартаментите им в София са празни от години. Отделно е пълно в обявите с жилища от над 5 години строени, "на шпакловка и замазка", т.е. там не е живял никога ни собственик, ни наемател. Обаче било "инвестиция", дето е вече за основен ремонт...

fallback