Снимка: архив Reuters
fallback


Един трилион и 134 млрд. евро ще е бюджетът на ЕС за следващите седем години. Сред възможните варианти на многогодишната финансова рамка е и предложението на еврокомисията за орязване на еврофондове.

"Не, няма да има орязване и нещата не са толкова драматични. Това е предложение за бюджет, който отразява приоритетите на Европейската комисия. Ако искаме да бъдем конкурентно способна икономика, трябва да инвестираме многократно в научноизследователска дейност и иновации", подчерта ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев.

В "Денят ON AIR" гостът уточни, че целият процес по преговарянето за следващия бюджет тепърва започва. "Нашият оптимистичен сценарий е тези преговори да приключат преди изборите за европарламент", добави още той.

"ЕК предлага за следващия период вноската към евробюджета да бъде 1,13% от Националния бюджет. За първи път ЕК предлага отделна програма "Цифрова Европа", която е от 9 милиарда евро. Тази програма е реална благодарение на българския еврокомисар Мария Габриел", посочи Златев пред Bulgaria ON AIR.

Според негови данни България е една от страните с най-висок процент на усвояване на средства от предишната финансова рамка на ЕС.

"Ние се справихме изключително добре с използването на средствата. Най-яркият пример за жителите и гостите на София е метрото и инфраструктурата. Показахме много висок процент на средства, които са одобрени. Ние сме отличници", заяви Огнян Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10България е известна навсякъде в ЕС със своите конкурентоспособни пpocтитуткиАБСОЛЮТНА ЛЪЖА!Всеки знае, че руските *** доминират НАВСЯКЪДЕ по света!Не случайно в ЦЯЛ СВЯТ рускиня е синоним на лека жена.

15

Анонимен

преди 5 години

Да станем ама с тази обсебена от Русия енергетика и пазар на горива как да стане?

14

Да да

преди 5 години

Как да наУчиш бай *** да дава качествен сървис като си му е добре у Мерцедесу. :)

fallback