Снимка: Архив
fallback

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди, че Министерството на отбраната има готовност да изпрати самолет до Турция, който да прибере у дома онкоболната Теодора Маджарова.

Тя и съпругът й ще летят в петък от Бразилия със специален медицински самолет.

Каракачанов обясни, че миналата седмица от Външното ни министерство е имало запитване дали може да се извърши полет до Бразилия и обратно с един от "Спартан"-ите.

По думите му разстоянието е голямо, също и разходите, но определящо е било това, че за презареждане на самолета са необходими 4 кацания, което според медици от ВМА не е добре за самия пациент. Лекарите ще решат и дали от Турция болната жена ще бъде превозена по въздух или по земя – с линейка.

32-годишната Теодора има рак на гърдата. Тя заминава със съпруга си Александър за Бразилия за лечение при медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило.

Оттогава тя е на легло - не е в кома и диша самостоятелно, но никоя авиокомпания не искаше да превози семейството обратно у нас.

Oще по темата

Историята на Теодора, която Bulgaria ON AIR първа разказа, трогна много българи и за два дни бяха събрани над 77 хиляди лева за транспортирането на младата жена до клиниката "Анадолу" в Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

нина

преди 5 години

Никоя пътническа авиокомпания няма да превози болната жена,защото тя има възпаление на мозъка и има опасност да не издържи на дългия полет.След като е наложително да лети,трябва да стане с медицинско оборудване и екип,който да се грижи за нея.

21

Qwerty Yop

преди 5 години

До УчуденТ'ва е екстремен случай на човек в нужда на майната си, при това жената е в тежко състояние и сама в чужда държава! Парите които са събрани са от дарители и с цел осигуряване на пътя обратно и евентуално лечение. Ако се чудиш, значи в мозъчните ти гънки няма мисловна дейност като на бездушна твар! Дано не ти се случи на теб или някой от семейството ти, защото тогава ще пееш друга песен! Споко, за твоя рак ще има пари от държавата, т.е. пак от всички ни!

20

Учуден

преди 5 години

Интересно, когато са пътували до Бразилия, кой е плащал? Какъв е този шум, какъв е този ПР сега? Естествено, че всеки е изпитвал нужда от пари за здраве, но хайде всичко с мярка! Защо за едни може, с за други не може? Супер евтин ПР за управляващите и друго нищо. От рак в България съм сигурен, че всеки ден умира човек, защо не се помогне първо на тези, в България?????????????????

fallback