Снимка: БТА
fallback

Да купуваме български стоки, за да преборим двойните стандарти и да защитим българското производство, призовават в позиция от ВМРО.

Така ще бъде направена стъпка към откриване на повече работни места в България. Това ще донесе и ръст на икономиката, ще плащаме повече ДДС тук в страната си, а не пари, които ще изтичат от държавата през трети фирми.

Така ще можем да разработим българските марки и ще направим крачка към преодоляване на демографския дисбаланс, заявяват от партията по повод скандала с двойните стандарти при храните в ЕС.

Oще по темата

В позицията се припомня, че България е известна със своята култура в областта не само на хранителната промишленост.

Плащайки за стока, произведена тук - в България, с български продукти, всички ние внасяме пари в държавния бюджет, който в крайна сметка "плаща" за допълнителните социални, културни и всякакви други обществени дейности на държавата. Това е бюджетът, от който се плащат парите за здравеопазване, сигурност и отбрана, посочват от ВМРО.

От партията смятат да предприемат законодателна инициатива за подкрепа на българските производители.

"Да направим своя еврореалистичен избор, без да се самозалъгваме, че мегапроизводителите в световен мащаб ще променят политиката си и това даже няма да се отрази на цените", пишат те в позицията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

бла-бла

преди 6 години

И откъде да си купя например българска Цоца-цола, че не се сещам, а алтай нещо не ми допада, м? Или български Тамперс, ама да не се получава обрив от него? Там където има аналог - ок, ама като няма какво правим? То пък и българските стоки едни качествени... вижте колбасите, вътре няма месо, а соев и пшеничен протеин, консерванти, овкусители и оцветители. Трябва да се забрани слагането на еднакви етикети на различни по състав стоки, това е!

131

До 133

преди 6 години

За 40 год комунистите с помощта на руснаците от изостанала държава с 80% селско население, живеещо изключително мизерно, мръсно, гладно , босо, болно, необразовано, в кирпичени къщи без ток и вода, ни превърнаха в модерна индустриална държава, на 27 място в света по жизнен стандарт. Това не е станало от само себе си - ние да лежим и да купуваме скъпи стоки, а друг да работи-този номер го могат робовладелците и колонизаторите. И още живеем благодарение на построеното от тях. От 30 г само рушим

130

Ананън амджъ

преди 6 години

Как да купувам българска стока като е по скъпа от чуждата???Например българските домати са по скъпи от турските или гръцките... Верно може да са по вкусни нашите но аз гледам цената!!!Българина обича да печели много за кратко време...

fallback