Кадър: Bulgaria ON AIR

Ех, по бай Тошово време какви празници имаше… Соц ли е да се празнува 1 май?

Много хора спорят дали 1 май е комунистически празник. Соц ли е днешният ден и какво означава да си герой на труда? Къде са наследниците на Найда Манчева и какво е останало от нейните корени в родното й село Цръклевци?

Много млади хора ще чуят за Найда Манчева за пръв път. Други обаче асоциират името й с герой на социалистическия труд. Историята на тъкачката-многомашинничка започва от села Цръклевци.

"Малкият Париж", чиито улици днес са празни, някога е бил изпълнен с живот. Днес в селото има 25 души, а в града няма действащо училище, защото деца не се раждат. Колко от тях помнят коя е Найда Манчева и раждат ли се още такива жени?

В "Директно" по Bulgaria ON AIR - историята на Кристияна Брънзалова или как се стига от Милано до село Хвойна.

Всеки от нас е виждал стотици живописни снимки от красивите високопланински села в България. Малките, но красиви сгради, спотаени между планинските хълмове, правят картината уникална. За да продължава прекрасната архитектура да съществува обаче, трябват много усилия. Какво е общото между Италия и Родопите?

Кристияна Брънзалова изучава архитектура в Милано. Дипломната й работа е реставриране на къща в родопското село Хвойна. Как архитектът успява да запали сърцата на мнозина родопчани?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase