Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Прокуратурата започна разследване за безстопанственост в 13 болници в страната. Проверяват се четири болници в София, както и лечебни заведения във Видин, Разград, Стара Загора, Търговище, Хасково и Шумен.

"Много болници трябва да се закрият, за да може навсякъде в България да има равен достъп до медицинска помощ. За територията ни и населението ни медицинските заведения са много. Трябва да се въведе модел на управление на държавните болници, така че да се работи в интерес на пациентите", категоричен бе директорът на болница "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

Според госта в "Денят ON AIR" това, че някои частни болници печелят повече от държавните, се дължи на по-добрите умения на собственика на частната болница по сключване на договор. 

"Всяка година парите за здравеопазване се увеличават. Това увеличение не е свързано с промени, които да направят ефективно използването на тези средства. Няма страна в Европа, в която съучастието за здравните осигуровки да е над 20%, а в България е 40%", подчерта медикът пред Bulgaria ON AIR.

"Статуквото е изгодно за политиците, тъй като има много финансови интереси, които ще се нарушат. Промяната в здравеопазването не е желана от тези заинтересовани кръгове", изтъкна още проф. Начев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимна

преди 5 години

Цялата система на здравеопазването е тотално объркана!

30

НЕ Е РЕКЛАМА!

преди 5 години

И няма да е нескромно да кажа,че САМО В СИТИ КЛИНИК лекарите наистина лекуват!!!И всичките болници да закриете няма да се усети липсата нито на персонала нито на ,,лечението".Смело мога да изкажа мнение че ако не бяхме посетили клиниката в точния момент,(където между впрочем ни оказаха АДЕКВАТНО ЛЕЧЕНИЕ!)сега щях да съм вдовица.Моя мъж живее втори живот благодарение на професионалистите от СИТИ КЛИНИК.Лечението беше поето от здравната каса.Но в случая е по-важен ПРОФЕСИОНАЛИЗМА НА ЛЕКАРЯ!

29

Анонимен

преди 5 години

Частните болници са създадени и се създадоха заради държавната хранилка. Бързо пак ще се превърнат в молове и заведения за бързо хранене, ако се спре държавната хранилка.

fallback