fallback

Певицата Нона Йотова разказва за пръв път за своите родители пред "Фамилно“ по Bulgaria ON AIR тази събота.

Бащата на певицата е полк. Кръстю Кръстев, носител на два ордена "За храброст". На фронта през Втората световна война той е в състава на Първа армейска изтребителна дружина. След войната завършва ВПА в Москва. От 1963 до 1965 г. е главен редактор на в. "Народна армия", чийто приемник е в. "Българска армия". Бил е и началник и на Военното издателство.

"Но голямата му любов беше театърът", споделя Нона Йотнова.

"Може би затова и аз избрах театъра", допълва тя. Майката на певицата е поетесата Елка Недкова. Много от песните на Нона Йонова са по нейни текстове. Елка Недкова е и автор на песни, за които мнозина смята, че са народни, а всъщност са найни авторски.

"Такава е песента "Рила и Пирин тръгнали", разказва Нона Йотова тази събота във "Фамилно" от 10:30 ч. по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Като

преди 5 години

чета коментарите,стигам до извода или убеждението,че на някои хора в главите им се въртят все някакви комунисти,като мухи в горещ летен ден,в селска бакалия?!?!?!Хайде малко сменете темата,че стана твърде тегаво,банално и досадно!!!Пък и нали за тези близо 30 години,видяхме какво и колко струвате антикомунистите?!?!?!Едно голямо НИЩО!!!Хайде започвайте да цъкате минуси и пишите коментари,аз отивам да си пия кафето,и само за портокола,че изобщо,ама изобщо не съм фен на Нона Йотова!?!?!?

19

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Помня как на един концерт в Балчик, през 90-те години, които се проведе в една църква, която я санираха това лято, излезе измежду строителните скелета, боса, с дълга до земята бяла риза и пя народни песни акапелно с такова чувство и енергия, че целия неугледен декор на "залата" сякаш изчезна...

18

Анонимен

преди 5 години

И тази същата като новата водеща на Фамилно-Джуджи.Бездарници бутащи се навсякъде.Нагаждачки.

fallback