Снимка: архив, БулФото
fallback

Юристи тепърва ще решават дали КЕВР може да спре продажбата на активите на ЧЕЗ на "Инерком", след като депутатите дадоха правомощие на регулатора да одобрява продажбата на части от електроразпределителни дружества.

Oще по темата

Шефът на енергийната комисия Делян Добрев обаче смята, че текстът в Закона за енергетиката, с който се разширяват правата на Комисията, няма отношение съм тази сделка.

"Дали договорът може да бъде прекратен, трябва да кажат юристите, защото той е сключен през януари, но трябва да бъде направено плащането, мисля, че и те не са убедени, че може да бъде спрян", коментира той.

Добрев допълни, че в закона не са посочени изчерпателно случаите, при които КЕВР може да прекрати дадена сделка, а това ще бъде направено в подзаконов нормативен акт.

Той увери, че новото правомощие не е прецедент в законодателството ни, защото и други подобни на КЕВР институции имат право да се намесват в сделки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Joko

преди 6 години

Попитали радиое Ереван: Може ли КЕВР да спре сделката на ЧЕЗ ? След извесно време радиото отговорило: няма как, защото сделката на ЧЕЗ е ЧЕСтна !

11

до 9

преди 6 години

Ей такива манипулирани мозъци като теб, избират Боко и сие.Ти наясно ли си, че ЧЕЗ взима само 4% от цената на тока, която плащат потребителите.Защо не попиташ къде отиват останалите 96%.Ще ти кажа - в мафиотски фирми, но наши си, като на Гинка.Само че това е тема табу за медиите, особено за Прасешките.

10

Handel

преди 6 години

До да я.. Не е ЧЕЗ, ами Гинко и Боко че трябва да си получат милиончетата.

fallback