Снимка: Dnes.bg
fallback

Служители на Националната агенция по приходите (НАП) излизат на протест в София. Причината са планираните масови съкращения в системата.

Oще по темата

Данъчните ще направят шествие от столичната териториална дирекция на НАП до централното управление с искане за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова.

Съкращенията предвиждат звеното "Оперативни проверки" да бъде закрито, а договорите на всички близо 300 служители, работещи в него, да бъдат прекратени от 1 май.

Решението е в отговор на акцията на специализираната прокуратура в края на март, при която бяха арестувани 20 данъчни служители от същото звено по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

iceblast88

преди 6 години

Най накрая една добра новина - опит на държавата да съкращава раздутия държавен апарат.А тези протестиращо могат ли да отговорят на простите въпроси:След като толкова лесно може да се съкратят-те реално нужни ли са? Каква точно е ползата от тях?А държавата трябва да отговори на въпросите - защо толкова късно? защо толкова малко се съкращават? И най важния КОЙ носи отговорност за това, че тези очевидно ненужни на системата хора са били толкова време на заплата и осигуровки платени от нас?

39

Анонимен

преди 6 години

Браво! Най-после умно решение! Тези рекетьори отдавна трябваше да бъдат съкратени.

38

Анонимен

преди 6 години

Вече няма безработни, а хайлазите в бюрата по труда са толкова, колкото бляха и преди 15 години, дори повече.Нали ще въвеждат електронно правителдтво, това означава 50 % съкращения на ненужни чиновници, ама за такова нещо не се говори.

fallback