fallback

Искаме истинският виновник да си понесе отговорността! Нека обществеността знае - не трябва други да изкупуват чужда вина! Категорична бе пред Bulgaria ON AIR Стела Николова - майка на задържания заради нападението на ротвайлер върху 6-годишно дете Божидар Овчаров.

Вчера съдът реши да го освободи от следствения арест, но това все още не се е случило.

Oще по темата

Николова съобщи, че причината е протест на прокурор срещу съдебното решение, което пък констатира пред изминалия ден, че отговорността за агресията на животното носи неговият стопанин Александър, а не Божидар.

Родители и близки на Овчаров организират протест в негова защита. С част от тях разговаря репортерът Димитър Димитров, сред които бе и майката на задържания.

"Искаме Александър Бизен да бъде намерен и задържан! Нека истинският виновник си понесе отговорността, защо не се покаже пред обществеността", бяха думите на Стела Николова.

Двама приятели на Божидар разказаха подробности за ротвайлера и неговият собственик, като единият от тях дори станал жертва на кучето преди година и половина: "Бяхме се събрали в парка и кучето ме прие за заплаха. Изненадващо ме захапа за панталона и почти целия го откъсна", обясни Радослав.

Самият той многократно, по думите му, е казвал на Бизен да предприеме мерки спрямо кучето си, но собственикът отговарял "с неглижираност".

Другият приятел на Божидар - Александър, разказа пред Bulgaria ON AIR, че ротвайлерът често се разхожда без повод, без намордник, дори на места, където не е уместно куче да бъде извеждано свободно.

"Животното не е обучено, собственикът му иска куче, но не му се занимава да го гледа", обясни Александър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

До 31

преди 6 години

Много си далеч от истината.

31

Анонимен

преди 6 години

Едно време кучета и котки само на село ,на двора!Всеки селю ,не селянин,а селю ,си докара животните в големия град и затова така.Другото е че си избират едри породи за да се правят на тежкари,не за друго.Ако малък Боко на премиера внука го ухапе куче дали щеше да оставят нещата така,не мисля!Гледам днес дават по сутрешния блок някъв кмет вика"Амчии нии сми ги къстрирали,*** а ку има прублем ши прайм домове за кучета" след което показаха"кастрираните" песове че забременяват женските за пореден път

30

БАЙ ТОШО

преди 6 години

По Тошово време нямаше ротвайлери. Улични кучета нямаше. На море ходехме. Мръсните демократи довлякоха тия песове, които ни нападат децата! Американците развъдиха тия чудовища в България, а също така искат да ни отнемат и Желяз! БЪЛГАРИНО, СЪБУДИ СЕ! Да опазим Желяз, да опазим децата от ротвайлери и други западни зверове, ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ! ДА ЖИВЕЕ СССР!

fallback