fallback

"Не се чувствам престъпник, не съм направил нищо нередно", обяви Искрен Георгиев, вторият българин, обвинен от САЩ, за нарушаване на ембаргото срещу Сирия.

И Искрен, както Желяз, е заплашен с екстрадиция и американски затвор заради работата си в US-компания у нас, която е продавала самолетни части в разрез със законите в САЩ.

"Сирийските авиолинии бяха поредният клиент, поредната сделка. Аз лично не съм се обаждал на тях", разказа младият мъж пред Нова тв. Той е работил в компанията през 2010 година. Там е работила и съпругата му, с която имат малко дете. Разбрал за обвиненията миналата година.

Oще по темата

"Разбрах, че в американския офис са влезли полицаи и са търсили управителите там. Тогава и видяхме, че сме издирвани в друга държава за нещо, което не сме направили. Опитахме да влезем в нашата фирмена кореспонденция, но се оказа, че всичко е изтрито от нашите имейли. Нямаме представа от кого, но имаме подозрения", обясни Искрен.

Той и съпругата му обявиха, че вярват в българското правосъдие и справедливостта и се надяват на добро развитие на нещата.

Притеснението им е, че имената им може да влязат в черен списък и да не могат да пътуват в чужбина след време. "Оптимист съм", каза въпреки всичко Искрен.

Той благодари на всички, които подкрепят Желяз и останалите българи, срещу които са повдигнати обвинения.

"Не знам защо Желяз беше арестуван. Аз казах, че той не е опасен и няма да се укрие", обясни адвокатът на Желяз Боян Лимберов.

Друг от защитниците по случая, адвокат Георги Вълев, бе категоричен, че служителите в полицията, които са получили документацията, че Желяз се издирва, първоначално не са имали представа точно срещу кого се изправят и за какъв казус става въпрос.

"Желяз беше задържан за почти 48 часа без възможност да се свърже с адвокат и с идеята, че може да лежи до 25 години в затвора", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

sid

преди 6 години

Абе, тия момчета все едно майките си лъжат и всички им вярват.Не вярвам на човек,който взема пари и не знае защо му плащат.Това,че са интелигентни българчета,не изключва възможността да са престъпници.

111

sid

преди 6 години

Абе, то и аз не се чуствам луд,но съм луд.Ако беше някой........ досега с песен да бяхме го екстрадирали ,ама нали е "наше"момче всички като пренавити кукли крещим"той е невинен"Не може да чете,не е знаел какво прави,не видял на кого праща имейли-ама взема пари.

110

Анонимен

преди 6 години

А го дадохте всички на площада

fallback