Снимка: pixabay.com
fallback

Куче не трябва да се води куче без каишка, независимо колко е добро, настояха експерти.

Според треньора на кучета Николай Василев малко са хората, които си преценяват възможностите и са наясно дали могат да се справят с определена порода.

Oще по темата

Отглеждането на ротвайлери в апартаменти било често явление у нас, обясни той пред bTV, след като в понеделник, около 18 часа, в двора на столичното 121-во училище ротвайлер нахапа 6-годишно дете.

Според Василев обаче не трябва да има забрана за определени породи, а по-скоро психотест на бъдещите им стопани.

100 лева е глобата за разхождане на куче в училище. Как се събират глобите обаче в Столичния инспекторат няма информация.

От началото на годината са проверени 651 собственици на кучета, като са глобени 39 от тях, съобщиха от Столичната община.

Най-честото нарушение е разхождане на кучето без повод, липсващ паспорт, както и замърсяване на околната среда.

Сигналите са ухапвания са срещу породи като ротвайлер, стафордширски териер и питбули.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Ми изсери се и ти в училището, то ще се разгради.Сигурно е нормално и аз да си карам колата с 200 , щото няма писти и да стрелям в квартала, ми няма стрелбище , какво да правя .В крайна сметка има закон все пак и той е за всички

80

Евгения

преди 5 години

Сега нова гръмна с родителите, които се плашат за здравето на децата си - 100тно училище в жк Фондови жилища. 1. Кучетата не са агресивни и не хапят хора. 2. Не напускат тревната площ до оградата.3. Кучетата, които нападнали дете, са собственост на детето, което "нападнаха"!4. Училището е разграден двор!5. Не е детска площадка - при 100 детски градинки, децата да играят в училището!6. Има наркомани и агресивни пияници!Не разхождам кучето там, но да си оградят двора и направят кучешки парк

79

Заглавие

преди 6 години

Искаш да живееш в България - първо психотест!

fallback