Снимка: Bulgaria ON AIR

"Стопанинът е 100% отговорен за поведението на своето куче", категорични са специалистите.

След случая с нахапаното от ротвайлер дете в столичния квартал "Люлин" и поредния случай на животинска агресия в страната – чия е отговорността за възпитанието на домашните любимци? Екипът на "Околосветско" отива на гости на училище за кучета.

Още по темата

"Първите 7 години", условно казано, оказва се са важни не само за децата, а и за кучетата.

Оставете кучето си на детска градина, където педагози и специалисти да се грижат за неговото възпитание. Специален "пъпи клас" учи опашатите любимци на добро поведение.

"Става въпрос за най-малките кученца, които не би трябвало да са изградили у себе си агресивни реакции. Най-малките животни подлежат на превъзпитание и превенция", коментираха експертите пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Кои кучета могат да бъдат заведени на детска градина и как играта и забавлението може да възпитат едни добри домашни любимци?

"Адаптивният период при кучетата приключва до двайстата седмица. Затова имаме и възрастово ограничение", казват специалистите.

Как се социализират и възпитават домашните любимци и къде грешим, когато контактуваме с животните?

"Човек прави накуп поне 5 грешки, когато иска да контактува с животното. Избягвайте втренчения поглед, усмивката и навеждането напред. Оставете кучето да ви подуши и то да избере кога да се случи контактът", съветват от училището за кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase