fallback

Две нападнати от кучета деца в София само за ден. 13-годишно момиче бе нахапано в кв. "Абдовица", а 6-годишно момче е в болница, след като беше нападнато от ротвайлер без намордник в двора на училище в кв. "Гоце Делчев".

Задържани са собственикът на ротвайлера и човекът, който го е разхождал. Вторият остава в ареста за 72 часа.

Момченцето е в стабилно състояние в "Пирогов", но с изключително тежки наранявания по цялото тяло.

Oще по темата

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" посочи пред Bulgaria ON AIR, че разхождането на домашни любимци в училищата е абсолютно забранено, но то не се контролира.

"В София има инспекторат, който би трябвало да контролира това. Институциите не си вършат добре работата. Законите са добри, но прилагането куца. Контролът от общинските власти и БАБХ е на изключително ниско ниво", коментира той.

Гечев е на мнение, че на първо място все пак трябва да бъде личният контрол, а кучетата да не бъдат оставени без контрол и възпитание или вързани на каишка по цял ден.

"Не са виновни животните, виновни са хората. Дори да се прибегне до умъртвяване на животното във всеки такъв случай, човек надали ще се промени", отбеляза той.

Явор Гечев настоя, че отглеждането на куче трябва да се превърне в лукс, а не всеки с 50 лева да си купи "аларма в двора". Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

някой си

преди 5 години

На кучето не може да му се приписват човешки качества.Това е животно с инстинкти,винаги непредсказуемо.Това животно не е нито умно,нито разбира,както някои се опитват да вменяват на хората.Не може да се пуска свободно нито сред природата,защото стресира дивите животни,нито сред хората,не му е мястото никъде.Толкова.Смятам,че дивата природа е много по-важна от някакво си куче.

133

Анонимен

преди 6 години

Кучеизма не е най-подходящата идея и начин за поведение. Преди време навиках един мaлoyмниk в двора на 33-то училище в Люлин. Вкарал си колибаря кучето да пикае там, дето децата играят. *** то било куче със синя кръв!!!! Моля Ви се!!!А той - *** с колибарски наклонности.Като иска да си организира кошара - май не е му мястото тук!

132

Анонимен

преди 6 години

До Батманбащата отива и с една лопата му избива зъбите, но стопанина нищо не направи нито се опита да го спре.----------------- Според мене този баща-герой заслужава и на него да му избият зъбите, а накрая да му играят и една права лопата във врата.

fallback