Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Как да се справим с пролетната умора, преяждането по Великден и липсата на тонус? Отговорите на тези въпроси потърсихме в "България сутрин" заедно с експерта по хранене Яна Данаилова.

"Пролетната умора засяга предимно дамите. Отпадналост, главоболие... Дължи се до голяма степен на авитоминозата, тъй като през зимата нямаме достъп до плодове и зеленчуци, които са расли по нашите географски ширини и посягаме повече към въглехидратите", посочи Яна Данаилова.

За зрителите на Bulgaria ON AIR тя приготви енергизираща и детоксикираща закуска с помощта на блендер и мощни антиоксиданти като годжи бери и инка бери. В нейната рецепта присъстват още ягоди, киви, сурови какаови зърна и богатият на магнезий спанак.

"Смутито е храна, не е гарнитура. Хранителната му стойност зависи от концентрацията на хранителни съставки. Витамин C помага на пречистим тялото си и повишава нашия имунитет", каза още Яна Данаилова.

Експертът по хранене отбеляза, че не слага вода при останалите съставки, защото тя разрежда стомашните сокове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

А. Колева

преди 6 години

Водещият е много противен.

fallback