Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

За масовата култура или всичко на масата – спазваме ли етикет и възпитани ли сме като нация - в студиото на "ОколоСветско" влиза журналистът и експерт по етикет Мария Касимова-Моасе.

Българите обичат трапезата. Неслучайно празникът, какъвто и да е той, се свързва предимно с храната. Познаваме ли обаче етикета на хранене и знаем ли как да се държим на масата?

"Българите не сме толкова невъзпитани, колкото си мислим, че сме", коментира пред Bulgaria ON AIR журналистът.

Глобална тенденция ли е невъзпитанието и кога ще стане "модерно" да си възпитан? Културни хора ли сме и колко е важно какво къде и с кого – изкуството да бъдеш съобразителен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Прочетете и писаниците на Касимова в уебкафето и на какъв убийствен огън е подложена там заради тенденциозността си. Така че не и се връзвайте особено, тя е с комплекс към мъжете и винаги е недоволна. Може би заради версайския си произход не се вписва добре в балканската среда.

21

Fallschirmspringer

преди 6 години

До Ная/За съжаление простаците /тези без възпитание/,по нашите географски ширини са преобладаващо мнозинство.Лошото е, че повечето не съзнават или не желаят да го осъзнаят ,ча са такива.Възпитанието е не само в храненето , а в много по-комплексно.Тук не става въпроса да са възпитани по идеите на Песталоци или Русо,а в широкия житейски смисъл

20

Fallschirmspringer

преди 6 години

""""Кога ще стане "модерно" да си възпитан?"""""В епохата на чалгализацията ,най-вероятно няма да е скоро, за радост на всички управляващи ,независимо от цвят и политическа принадлежност

fallback