Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов увери, че ще бъдат използвани всички ресурси на държавата за по-голям контрол в ТЕЛК-овете. Той успокои протестиращите организации на хората с увреждания, че целта на правителството е повече средства да останат за тях.

Oще по темата

"1.7 млрд. и нагоре отиват в този процес и аз мисля, че един по-добър контрол ще е от полза на всички. Апелирам за диалог, за това заедно да направим така, че за хората с увреждания да останат повече средства", каза Борисов пред журналисти в Министерския съвет, пред сградата на който се провежда протестът. Заедно с него на изявлението присъстваха министри от кабинета.

Премиерът каза още, че от години работи прекрасно с организациите на хората с увреждания и напомни, че вчера спорните документи бяха изтеглени, за да може да се проведе спокоен диалог.

"Разбирам тяхната болка, но те са наши съюзници, защото това, което колегата Симеонов със своите експерти, министри, в продължение на 5 месеца работи, е не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи така, че тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от това", разясни Борисов и допълни: "Ни най-малко не сме мислили на някого да навредим, точно обратното".

Той обаче настоя, че хора, които нямат право, не може да продължават да вземат инвалидни пенсии, нито да продължават корупционни схеми в ТЕЛК-овете.

"Благодаря на хората, които протестират, че в четвърътък и в петък ще се срещнат с министрите и с вицепремиера и точка по точка, детайл по детайл ще обсъдим всяко нещо, което ги тревожи", заяви премиерът.

Срещата на протестиращите със социалния министър Бисер Петков е утре, а със здравния Кирил Ананиев е насрочена за петък.

По-рано исканията на организациите на хората с увреждания бяха подкрепени с декларация от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 години

До КРЕТЕНЩе гласуваме за лъжеца от Банкя, защото иначе лъжкинята от Крушовица и самальотчика ще съсипят страната.

51

Човек без увреждане

преди 6 години

До човек с уврежданеЯвно си с увреждане на мозъка, защото не вдяваш, че целта е спиране на разхищението на средства за хора сдобили се с инвалидна пенсия с измама.Какво философстваш?Нещата са съвсем прости.Не се филмирай.

50

Анонимен

преди 6 години

Целта е да се премахнат инвалидните пенсии на стотици хиляди роми, които са се сдобили с тях с измама, но *** е рядко неуко същество и не може да зацепи за какво става въпрос.

fallback