Снимка: архив, БТА
fallback

35 млн. лв. са предвидени за изграждане на изцяло нов затвор в район Кремиковци. Това съобщи министърът на правосъдието Цецка Цачева след свиканото от нея национално съвещание с участието на началници на затвори и с ръководството на ГД "Изпълнение на наказанията".

Oще по темата

Средствата са по норвежкия финансов механизъм, като има уточнен терен за затвора. В бюджета на министерството пък са предвидени 4.5 млн. лв. за ремонти.

Цачева заяви, че ще настоява правителството да осигури повече средства за правосъдната система – за повече служители и за по-добра надзорно-охранителна техника, предаде "Фокус".

Работна група ще търси вариант за оптимизиране на щатовете на служителите в затворите до края на април. Целта е нормално функциониране на системата.

Втора работна група пък ще предлага надзорно-технически средства, с които да се подпомага охраната в местата за лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

гьорги

преди 6 години

Азика съм само с нумер 25-Герчо с тамбурата!съгласен тук

36

данъкоплачещ

преди 6 години

А дано да е на "арлия"! Дано този зат вор за една година се препълни от БСП-ари,СДС-ари,Герберасти и разни други крадливи ***.... ти.А за Драгалевския айдук,Сашо Нереза и Стефан усмихващия се Крадец по една Вип-килия с емайлирана кофа за сранье.

35

Анонимен

преди 6 години

Тая на снимката.. кога ще влиза ????

fallback