Снимка: bTV

В навечерието на Великден млад мъж получи ново сърце след успешна трансплантация в болница "Света Екатерина".

31-годишният Недко Шанов страда от тежка форма на сърдечна недостатъчност, а преди операцията живеел с изкуствено сърце.

"С новото сърце вече щастието е пълно", споделя Шанов пред bTV.

Шансът за пълноценен живот идва след съгласието на родители на 41-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт, да дарят органите й.

"Много искам да им благодаря, защото с тяхната помощ, аз съм на крака", каза той и добави, че чувства сърцето като свое.

По професия Недко е шофьор, женен с три деца. Мечтае да се прибере при децата си.

"Това е голям късмет, защото ясно е, че не всички донори, които се предлагат могат да станат донори на сърце. Има допълнителни условия -съответствия в тегло, ръст", посочва проф. Генчо Начев, директор на УМБАЛ "Св. Екатерина".

Сега още 39 българи чакат за ново сърце.

Коментари Напиши коментар

3

Добре

преди 4 години

Че е момче ,че да не реши да забременява като оная неблагодарна фитка ,на която Господ ,лекарите и донора и дадоха шанс а го проигра с лека ръка ....Да си жив и здрав момче дълги години!

2

Ганчо

преди 4 години

Бъди ЖИВ И ЗДРАВ Недко! Бог да те благослови и здраве дълги години да ти дава да си до твоите три дечица и съпругата ! А на близките на починалата млада жена-ДЪЛБОК ПОКЛОН за голямата човещина и ...кураж в тези тежки дни! Вшата мила и непрежалима дъщеря сега е истинска ЗВЕЗДИЧКА и прекрасното и СЪРЧИЦЕ тупти в душата на прекрасния НЕДКО !! БОГ да бъде винаги с ВАС !!!

1

Ганчо

преди 4 години

Бъди ЖИВ И ЗДРАВ Недко! Бог да те благослови и здраве дълги години да ти дава да си до твоите три дечица и съпругата ! А на близките на починалата млада жена-ДЪЛБОК ПОКЛОНза голямата юовещина и ...кураж в тези тежки дни! Ваяата мила и непрежалима дъщеря сега е истинска ЗВЕЗДИЧКА и прекрасното и СЪРЮИЦЕ тупти в дуяата на прекрасния НЕДКО !! БОГ да бъде винаги с ВАС !!!