Снимка: Булфото

Общ преглед
Западно - и Средноевропейският митрополит Антоний донесе в България от Божи гроб в Йерусалим Благодатния огън. Делегацията се завърна преди минути от Йерусалим. Светлина, просперитет и радост в сърцата, както и преуспяване на българския народ, пожела митрополит Антоний.
Още по темата
Благодатният огън беше посрещнат на летище "София" от свещеници от различни епархии, които ще вземат частица от него и да го занесат за вечерното богослужение в храмовете.

На летището бяха и македонски духовници.

Благодатен или още Свещен е огънят, който се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в храма "Възкресение Христово", построен точно върху Божия гроб в Йерусалим.

Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин.

По-късно благодатният огън бе запален в Синодалната палата в София, откъдето всеки, който желае, може да вземе от него и да го отнесе в дома си или да запали свещ и да се помоли.

Към Синодалната палата вече се стичат десетки християни. Малко преди полунощ благодатният огън ще бъде изнесен от параклиса с шествие от духовни представители, за да бъде предаден на Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит за богослужението в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар