Снимка: архив, Reuters
fallback

10% от българите силно се затрудняват да платят разходите си за здраве. 15,4% от хората в България казват, че също са имали финансово затруднение да платят за здравни грижи, а 21,1% са имали относителни проблеми в плащането.

38,8% от българите са посочили, че са платили здравните си разходи лесно. Това показва статистика на Евростат за 2016 г., цитирани от "24 часа".

4,2% средно от европейците изпитват силно затруднение за плащането за здравни грижи, а 31,2% са на отсрещния полюс и го посочват за лесно.

90% от гърците посочват, че трудно си плащат за здраве, като така се нареждат на първо място в класацията, следвани от Унгария с 74% и Кипър - 72%.

87% от финландците плащат лесно за здравни грижи, сочи още статистиката. Второто място за хора, които не изпитват затруднения за плащане за здраве, е за Великобритания с 86% и Германия с 85%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 6 години

Защото политиците ги откраднаха !!!БГ се обезлюдява благодарение от тях!!!Планът РАН.. в пълно действие !

86

Просто

преди 6 години

Средната възраст на смъртност е 71 г., в много случаи след 50 г. оставаш безработен.Работиш, не работиш трябва да плащаш, осигуровките за 6 месеца се вдигнаха два пъти. В същото време 70% от изследвания, медикаменти, операции си ги плащаме на частно. За какво ми е да се осигурявам, като зъболекар и др. лекари им плащам.Да не говорим за животинските условия и отношение в държавните болници.Хора не пушете, не пийте, бягайте в ЕС, (не Британия), ако имате нужда от сериозна интервенция, Германия

85

НЕ СМЕ ДОБРЕ

преди 6 години

над 190 000 от издържаните с ограбени милиарди от народа бюрократи са съучастници на престъпниците крадящи милиарди чрез нагло корупционни схеми.ЗА НАгло вредни тн еко проекти са ограбени десетки хиляди милиони от народа..Корупцинна норма до 80% от стойноста.За тежко вредни камери и друга ДИГИТАЛНО ТЕРОРиСТИЧНА ТЕХНИкА Са ограбени хиляди милиони..вкл от бюджета МВР са ограбени стотици милиони за ЗАБРАНЕНА ОТ ЗАКОНА ТЕХНИКА

fallback