Снимка: bgonair.bg
fallback

Всяка събота десетки деца се събират под купола на столичния храм "Покров Богородичен", решени да научат изкуството на иконописа.

Създател на школата "Захари Зограф" е бившата учителка Младенка Ланджева, която преди 20 години решава да запали пламъка в детските сърца.

На курса идват деца от всички възрасти, а това на което ги учим, най-вече е смирение. За да нарисуваш икона ти е нужна вяра и умение да бъдеш смирен, разказа Младенка пред Bulgaria ON AIR.

Иконите на децата намират своето достойно място в изложба по повод 20-годишния юбилей на курса по иконипис. След изложението иконите ще бъдат разположени в българската църква в Люксембург.

А защо децата предпочитат рисуването пред компютърните игри, разказват шестгодишният художник Орлин, близнаците Димитър и Георги Горчеви и Невена Джевезова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Смирение значи липса на горделивост и себеизтъкване, съвсем не значи примирение.

3

Анонимен

преди 6 години

Учели децата на смирение... А времената са такива, че смирението е равно на заколение...

2

Анонимен

преди 6 години

В християнстовото не беше ли забранено идолопоклонничеството? Или иконопоклонничеството? Мисля, че отговорът е да! Но на кой му пука, нали? И без това днешното християнство няма нищо общо с учението христово!

fallback