Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Полицаи под прикритие ще дебнат за терористи в цървките за Великденските празници, както и за всякакви лица, които имат съмнително поведение. Служителите на реда ще влизат в храмовете като редови посетители, но ще наблюдават зорко всички хора, съобщава "Монитор".

Преди и по време на служенията в храмовете и манастирите, униформени представители на Охранителна полиция ще извършват проверки.

"Те ще са за документи за самоличност и наличието на опасни предмети", обясни инспектор Асен Мичев от отдел "Охранителна полиция". До вчера са били проверени 118 църковни храма и параклиси.

Сериозен ресурс на полицията ще бъде впрегнат и следенето за джебчийски кражби.

Пред големите църкви ще бъдат създадени пунктове, през които няма да бъдат допускани граждани, употребили алкохол и дрога или носещи обемисти предмети.

Всички екипи на Пътна полиция в СДВР ще бъдат на улиците, както и моторизирани екипи, които ще подпомагат движението на превозните средства на територията на столицата, така и на входно-изходните пътища.

Сериозен ресурс е отделен и за пожарната безопасност, особено предвид последните случаи на произшествия, които нажежиха обществото. От пожарната вече са направили проверка на общо 1606 обекта, където ще се провеждат тържествени ритуали. Инспектирани са били дори и хижи и хотели, в които ще се настаняват гости и туристи. Равносметката от проверката е 446 констатурани нарушения в обектите. Те са били основно заради липсващи или неизправни пожарогасители, повредено осветление за евакуация и необозначени изходи.

КАТ пък ще прави масирани акции през празниците. Униформените ще наблягат на проверките за алкохол и наркотици, както и за шофирането с превишена скорост.

"По отношение на безопасността по пътищата на всички проблемни участъци, входно-изходни артерии на големите градове и възлови кръстовища, ще има екипи на "Пътна полиция", които ще подпомагат и регулират движението, ако това е необходимо", обясни главен инспектор Росен Рапчев.

Очаква се най-натоварени да бъдат автомагистралите "Струма", "Тракия", "Хемус", пътищата Е-79 към Кулата, София-Варна, Велико Търново-Русе, Варна-Добрич-Силистра, както и към големите курорти – зимни и летни.

Със заповед на АПИ, ще бъде спряно движението на тежки автомобили по магистралите и основните първокласни пътища на страната. Същата мярка е предвидена и за последния почивен ден - 9 април, но за времето от 14 до 20 часа. Забраната няма да се отнася само за фирмите, превозващи живи животни и стоки на температурен режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

firebg

преди 5 години

;-)))))))))))))

27

????

преди 6 години

Това са "приказки от 1001 нощ" ... с главното участие на "терористи". Не знам само кой ги съчинява - МВР-то или "журналята". То, ако е решено ... ама що в България!? Пишете как вървят ремонтите на ремонтите по обществените поръчки :)! Пътища, тротоари, градинки.. всичко леш! Тунела под Шипка ще го захватаме ли :) !? Магистрала до Враца...., хъбове, газопроводи, атомни централи.... Е**ти мръшляците сме, само махленски разправии се занимаваме - Русия-САЩ/ Герб/БСП Левски/ЦСКА - поне тях сме ги..

26

Чочо

преди 6 години

Хахаха, че милицията кога изобщо е излизала от църквата, та да влиза пак? Как не ги е срам "божите служители" да четат морал при условие, че са доносници

fallback