Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Депутатите извикаха вътрешния министър Валентин Радев и министъра на правосъдието Цецка Цачева за обяснения в парламента заради избягалите затворници от вчера. 

Двама въоръжени и опасни престъпници избягаха от Софийския затвор вчера, след като нападнаха охраната и изчезнаха с чакаща ги в близост кола. Бандитите все още са в неизвестност, а от МВР предупредиха гражданите да избягват контакт с тях, защото са изключително агресивни.

Oще по темата

Цачева и Радев бяха извикани от депутатите по предложение на БСП. 

"Вчера като в уестърн от шейсетте двама закоравели престъпници напускат един от най-охраняваните затвори с престрелка и сега се намират незнайно къде", каза социалистът Иван Иванов. 

Той нарече екшъна изключително опасен инцидент на фона на признанието на вътрешния и на правосъдния министър, че над хиляда престъпници се разхождат на свобода. 

Иванов поиска да чуе от устата на двамата министри "как тези хора, въоръжени до зъби, са напуснали затвора" и в момента не се знае къде се намират. Соцдепутатът настоя Радев и Цачева да информират депутатите какво се прави по задържането на бандитите. 

Предложението на БСП бе прието единодушно от депутатите със 168 гласа "за", без против и с двама "въздържал се".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Така е

преди 6 години

До Анонимен 81 Прав си .Това за чистачката с парцала го измисли някой зевзек.Там чистачки няма. Всички дейности се извършват от затворници.

88

Реалист

преди 6 години

Двамата министри вероятно ще си отидат , но некадърните и корумпирани надзиратели остават.

87

Анонимен

преди 6 години

Журналистките ни казаха в никакъв случай да не се правим на герои и да се мъчим да ги заловим защото те ще ни убият разфасоват и че са много яки и опасни. Значи те вече може да не са в България а да са в Америка има вероятност да имат частен самолет и да имат връзка с много як бизнесмен който ги урежда и той печели от друг бизнесмен или организация пари да помага и експедира опасни престъпници зад граница. Може да съществува такава схема. Но са пуснати за международно издирване.

fallback