Инспекторите ще проверяват щателно храните, които обикновено слагаме на масата за Великден - агнешко месо, козунаци, яйца. Ще бъдат проверявани и боите, с които боядисваме самите яйца, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Милена Енчева.
Агнешкото има здравна маркировка, която показва ветеринарния регистрационен номер на предприятието, където е добито месото, уточниха инспекторите.
Проверки ще има и около Гергьовден, а ако бъдат установени нарушения за пръв път в даден обект, глобата е от 500 до 1000 лева. При повторно нарушение тя може да стигне до 3000 лева.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
13
свинаря
преди 6 годиниАз ще ям качествена храна по велик ден и не само тогава,но за софиянци не знам
12
PD
преди 6 годиниКачествена храна в индустриалното общество е мит. И цената също не е определяща, извън клубни идеи. Храната трябва да е евтина и в количество, за да освободи огромно количество хора от ангажимента за реалното и производство, за да вложи този ресурс в индустрията. Така че, свиквайте уважаеми клавиатурни умници, да сте доволни от това което Ви предлагат по магазините, и с илюзията, че някой, ще ви продаде най качественото което е произвел. Конкуренцията убива качеството, за сметка на количеството
11
анонимен
преди 6 годинивсичко е гадно козунаците са само е е е е -та боите за яица сьщо месото не сезнае от кьде и много скьпо цените тази седмица скочиха неимоверно защото идвапразник не купуваите нищо няма да ви стане оставете тьрг вериги да се напечелятпразниците не са ядене и пиене а смирение защото има вьзмездие