Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
С какво качество е храната, която ще сложим на трапезата си за Великден? Традиционно Агенцията по безопасност на храните започва проверки в навечерието на празника.

Инспекторите ще проверяват щателно храните, които обикновено слагаме на масата за Великден - агнешко месо, козунаци, яйца. Ще бъдат проверявани и боите, с които боядисваме самите яйца, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Милена Енчева.

Агнешкото има здравна маркировка, която показва ветеринарния регистрационен номер на предприятието, където е добито месото, уточниха инспекторите.

Проверки ще има и около Гергьовден, а ако бъдат установени нарушения за пръв път в даден обект, глобата е от 500 до 1000 лева. При повторно нарушение тя може да стигне до 3000 лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

свинаря

преди 6 години

Аз ще ям качествена храна по велик ден и не само тогава,но за софиянци не знам

12

PD

преди 6 години

Качествена храна в индустриалното общество е мит. И цената също не е определяща, извън клубни идеи. Храната трябва да е евтина и в количество, за да освободи огромно количество хора от ангажимента за реалното и производство, за да вложи този ресурс в индустрията. Така че, свиквайте уважаеми клавиатурни умници, да сте доволни от това което Ви предлагат по магазините, и с илюзията, че някой, ще ви продаде най качественото което е произвел. Конкуренцията убива качеството, за сметка на количеството

11

анонимен

преди 6 години

всичко е гадно козунаците са само е е е е -та боите за яица сьщо месото не сезнае от кьде и много скьпо цените тази седмица скочиха неимоверно защото идвапразник не купуваите нищо няма да ви стане оставете тьрг вериги да се напечелятпразниците не са ядене и пиене а смирение защото има вьзмездие

fallback