Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Хората и у нас, а и в останалите европейски държави са свръхчувствителни по отношение на темата за притежание на огнестрелно оръжие за самоотбрана. Медиите от своя страна допълнително обострят тяхната сензитивност и масовото мнение, което започва да доминира - че трябва да се ограничи контролът върху тях.

Oще по темата
Това коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналистът Даниел Василев във връзка с последните разстрели в САЩ, както и със случая с пловдивския лекар Иван Димитров, който преди около месец простреля влезлия в дома му рецидивист Георги Джевизов.

"Много често фактите не са добре изпипани. Политическото говорене се базира по-скоро на емоции, отколкото на запознаване с детайлите. Шансът да те блъсне кола, на практика, е доста по-голям от това да станем жертва на масов разстрел", коментира още Даниел Василев пред Bulgaria ON AIR.

Бизнес редакторът в списание Forbes посочи, че по-голямата част от убийствата, които се случват с огнестрелни оръжия са самоубийства.

"В САЩ оръжията са дори повече от населението. През последните дни в страната хиляди демонстранти излязоха по улиците с призиви за прекратяване на нападенията с огнестрелно оръжие. Това, което трябва да отбележим обаче е, че обезоръжаването на населението е първата стъпка към диктатура", подчерта журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Виолин

преди 5 години

В община Бургас са забранени ножовете със закон от кмета. Въпреки тая забрана, гледайте ги там как се ръгат с ножки като луди. Преди няколко дена гръмнаха и Перата даже! "Добре работи" забраната.

36

Анонимен

преди 6 години

Не просто цивилизованите хора се стрелят когато се наложи а примитивните диваци се ръгат с ножове,разбиват си главите с ръце и крака,ползват камъни тухли,лопати парчета арматурно желязо и тн.Преценете вие от кои сте.Излизат срещу вас няколко амигоси.Ножове,братви,тояги и много омраза.Без пистолет сте ходещи мъртви.Какво ще им направите?Ще им вземете брадвите и ножовете?Ще победите 2-3 яки *** с голи ръце и карате фатки?Много филми гледате ,но реалният живот няма нищо общо.

35

Махмурлук

преди 6 години

Пълни глупости. В Австралия като ограничиха оръжията каква точно диктатура е настанала?

fallback